FB TA

#statiunea_murfatlar

Image Alt

Cercetare

Sector de cercetare

Statiunea de Cercetare Murfatlar ( S.C.D.V.V. Murfatlar ) isi desfasoara activitatea pe raza localitatii Murfatlar, pe o suprafata de 183 ha, din care 108,34 ha proprietate a ASAS Bucuresti, pentru realizarea obiectivelor sale din domeniul cercetarii si dezvoltarii viti-vinicole. Unitatea este structurata in doua sectoare: cel de cercetare si cel de dezvoltare.

In sectorul de cercetare isi desfasoara activitatea 15 cercetatori si laboranti, cu urmatoarele laboratoare:

- Ameliorare și Tehnologii în viticultură
- Tehnologii de prelucrare a strugurilor si chimia vinului

Ameliorare și Tehnologii în viticultură

Oferă expertiză în domeniul înființării de noi plantații viticole cu soiuri și clone performante, sisteme de conducere moderne, tehnologii de întreținere folosind produse și utilaje inovatoare și economice, tehnologii de utilizare a sub-produselor rezultate din exploatarea plantațiilor viticole;

- In cadrul laboratorului activează 7 persoane din care 4 cercetători atestați, un asistent cercetare și doi asistenți.

Tehnologii de prelucrare a strugurilor si chimia
vinului

Executa o gamă largă de analize fizico-chimice la struguri, vinuri și alte produse viti-vinicole, oferind expertiză cramelor din S-E României în ceea ce privește tehnologii inovatoare de producere a vinurilor, de utilizare a sub-produselor rezultate în procesul de vinificație; este laborator autorizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Direcția Agricolă Județeană Constanța – Autorizația nr. 6 din 03.09.2020, fiind implicat în procesul de încadrare a vinurilor în trepte de calitate.

- In cadrul laboratorului activează 5 persoane din care 3 cercetători atestați, un asistent cercetare și un muncitor.