FB TA

#statiunea_murfatlar

Image Alt

Cercetare

Sector de cercetare

Statiunea de Cercetare Murfatlar ( S.C.D.V.V. Murfatlar ) isi desfasoara activitatea pe raza localitatii Murfatlar, pe o suprafata de 183 ha, din care 108,34 ha proprietate a ASAS Bucuresti, pentru realizarea obiectivelor sale din domeniul cercetarii si dezvoltarii viti-vinicole. Unitatea este structurata in doua sectoare: cel de cercetare si cel de dezvoltare.

In sectorul de cercetare isi desfasoara activitatea 15 cercetatori si laboranti, cu urmatoarele laboratoare: Ameliorare si material saditor; Tehnologii in viticultura; Protectia sanatatii plantelor; Tehnologii de prelucrare a strugurilor si chimia vinului.

Laboratoare de cercetare

Ameliorare si material saditor

Cercetari in domeniul crearii si studierii comportarii noilor soiuri si clone în condițiile locale, multiplicarea si difuzarea de noi soiuri si clone de vita de vie.

Tehnologii in viticultura

Elaborarea si testarea de tehnologii performante, in acord cu mediul, adaptate la schimbarile climatice actuale.

Protectia sanatatii vitei de vie

Cercetari in domeniul evolutiei bolilor si daunatorilor in plantatiile viticole dobrogene ; metode integrate și biologice de combatere a acestora; testari de pesticide noi.

Tehnologii de prelucrarea strugurilor, chimia si microbiologia vinului

Cercetari in domeniul tehnologiilor noi in vinificatie, conditionarea si pastrarea vinurilor, analiza vinurilor cu denumire de origine controlata – la nivel regional – Dobrogea, precum si analizarea vinurilor destinate exportului in toata lumea (laborator acreditat de UE).