FB TA

#statiunea_murfatlar

Image Alt

Vocatia podgoriei si a statiunii

Vocatia podgoriei si a statiunii

Experienta si practica au aratat ca vocatia podgoriei si indeosebi a centrului Murfatlar este obtinerea vinurilor albe, roze si rosii seci, demiseci si demidulci. Principalele soiuri pentru obtinerea vinurilor de mare marca, de tip Murfatlar sunt - pentru vinuri albe: Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Columna; pentru vinuri rosii: Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Feteasca Regala, Feteasca Neagra si Mamaia.

Cadrul natural

Plantatiile viticole sunt amplasate pe platouri cu maluri tesite, versanti cu pante line si expozitii predominant sudice si sud-vestice. In partea de sud a teritoriului acestea sunt traversate de vechea Vale Carasu, actualul Canal Dunare-Marea Neagra. Altitudinile plantatiilor variaza intre 50-80 m.

Climatul are caracterul continental excesiv dat de contrastul deosebit de pronuntat dintre iarna si vara. Bilantul termic global inregistreaza valori de 4200 0C - suma gradelor de temperatura, din care numai in perioada de vegetatie a vitei de vie insumandu-se 3500 0C. Ariditatea specifica centrului viticol Murfatlar, caracterizat prin 450 mm precipitatii anuale din care doar jumatate cad in perioada de vegetatie, este accentuata de vanturile frecvente - aproape zilnice.

Tipul dominant de sol este ,,cernoziom calcaric``, bogat in carbonati. Textura este mijlocie, procentul de humus variind intre 1,8 - 3%.

s
a
Geografie

Plantatiile viticole sunt amplasate pe platouri cu maluri tesite, versanţi cu pante line si expozitii predominant sudice si sud-vestice.

s
Climat

Climatul are caracterul continental excesiv dat de contrastul deosebit de pronuntat dintre iarna si vara.

s
Sol

Tipul dominant de sol este „cernoziom calcaric”, bogat in carbonati.

s
Struguri

Pinot gris, Chardonnay, Sauvignon blanc, Muscat Ottonel, Feteasca Regala, Columna, Pinot noir, Cabernet Sauvignon, Tamaioasa Romaneasca, Fetească neagra, Mamaia

s
Gust

Gama de vinuri Murfatlar este compusa din vinuri seci, demiseci și demidulci.

s
Vinificatie

Productia noastra de vin ecologic este atent monitorizata, pentru a obtine vinuri de cea mai inalta calitate.

Programeaza o degustare!