FB TA

#statiunea_murfatlar

Image Alt

Laboratoare de dezvoltare

Sector de dezvoltare

Sectorul de dezvoltare are rolul de unitate pilot a sectorului de cercetare, fiind astfel organizat încat sa ofere posibilitatea verificarii rezultatelor obtinute de cercetare in conditii de microproductie in vederea fundamentarii si omologarii acestora.
Este format din trei compartimente: doua laboratoare experimentale si o statie de vinificatie.

Laborator experimental pentru viticultura & Laborator experimental
pentru producerea materialului saditor viticol

Laboratorul experimental pentru viticultura, avand 132ha, cuprinde colectia ampelografica, loturi experimentale, loturi demonstrative. Sortimentele de soiuri existente in plantatiile laboratorului experimental pentru viticultura sunt soiuri de struguri pentru vinuri albe, soiuri de struguri pentru vinuri aromate, soiuri de struguri pentru vinuri rosii, soiuri de struguri pentru masa.

Procesul de organizare și funcționare al laboratorului experimental pentru producerea materialului saditor viticol, are ca scop obținerea de material biologic viticol original si valoros. Laboratorul are o suprafata de 28ha, iar materialul saditor este produs intr-un complex de altoire si fortare. Acest complex este compus din doua camere de fortare si un depozit de frig – pentru pastrarea vitelor pana la plantare sau livrare.

Laborator experimental pentru vinificatie

Statia de vinificatie are ca scop prelucrarea, condiționarea, pastrarea si imbutelierea vinurilor. In statie exista o vinoteca comerciala, cu 12000 sticle vinuri vechi si una de cazier – necesara in activitatea de cercetare.